Det är många som vill använda sina pengar på ett bra sätt för att få dem att växa, och där är det väldigt populärt att placera sina pengar i olika fonder. Det finns en mängd olika fondbolag som sätter upp, hanterar och säljer fonder som man själv kan välja och vraka mellan, men hur ska man egentligen tänka när man ska köpa fonder, och vart ska ens fokus ligga?

Hög eller låg risk

Fonder kan komma med olika riskfaktorer, och man brukar prata om att det finns högriskfonder eller lågriskfonder. Om du köper in dig i en högriskfond så kan du få väldigt stor utdelning på det, men du kan också förlora mycket pengar. En fons med lägre risk kan du inte göra fullt så stora vinster på, men du riskerar heller inte lika mycket när du köper in dig i dem. Många tycker om att blanda låg- och högriskfonder för att på så sätt få det bästa av två olika världar, och det är inte alls en dum idé.

Investera lokalt!

Men många vill också att de pengar man köper fonder för ska hamna på rätt ställe, vilket inte alltid är så lätt. Men då kan man vända sig till www.spiltanfonder.se som har ett gäng olika fonder. Det som är speciellt är att de även har aktiefonder med lokalt fokus, dels på Dalarna och dels på Småland. Så den som vill se till att det man investerar hamnar i ens närområde gör klokt i att investera i en sån här fond! Så här skriver de på sidan om Dalafonden:

Fråga: Vad är det för speciellt med Aktiefond Dalarna?

Svar: Framförallt är det den regionala fokusen. Dessutom synsättet där förvaltaren investerar i bolag som långsiktigt bedöms vara bäst och bortser från marknadens prissättning som är ett mer kortsiktiga synsätt.

Så varför inte göra din fondinvestering lokal, så att ditt närområde får dra nytta av de pengar du vill investera och förvalta?