Såhär inför hösten är det vanligt att man känner ett behov av att rensa ut i hemmets förråd och vrår och göra en ordentlig storstädning och organisering. Eftersom hösten, och även våren, är en nystart för många då skola, nytt arbete, flytt etcetera ofta drar igång just efter sommaren eller efter årsskiftet. Under dessa perioder av året har vi dessutom ofta ett stort behov av extrapengar eftersom sparpengar ofta går åt under semester och juletider. Idag är det mer populärt än någonsin med loppmarknader, second hand-affärer och andra typer av andra hands-marknader. Att samla ihop allt man inte länge har nytta eller användning för och bege sig till en loppmarknad för att få pengar för sina saker är därför ett väldigt bra tips om man vill bli av med saker och samtidigt få lite extrapengar.

På loppmarknader kan man sälja i princip allt man inte vill ha eller behöver. Även saker man själv ser som skräp är det med största sannolikhet någon annan som är beredd att betala för. På loppmarknader ser man ofta bord fyllda med allt möjligt. Saker som nästan alltid finns på loppisar är:

•    Porslin och glas
•    Smycken och kläder
•    Böcker, filmer och skivor
•    Tavlor och ramar
•    Köksredskap
•    Prydnadssaker, vaser, inredning

Och mycket mer. Man kommer garanterat hitta både saker man behöver och saker man inte visste att man behövde och det är sällan man går tomhänt från en loppmarknad.

Vill man däremot sälja sitt guld kan det vara bra att gå till en riktig guldhandlare. Dessa finns både som fysiska butiker och på nätet. Idag är guld värt mycket per gram och har man gamla smycken, kandelabrar etcetera som man inte längre använder så är det garanterat värt att sälja dessa.