Varför väljer så många att flytta från Stockholm just nu? Svaret är dyra boenden, amorteringskrav, bolånetak och trångboddhet. Vi har helt enkelt inte längre råd att bo i huvudstaden längre.

bolån smslån insatsMed klurigare regler och lägre bolånetak tar allt fler lån för att ha råd med insatsen – för att få godkänt på bolåneansökan. Ett smslån eller privatlån är typiska val för att bekosta insatsen till lägenheten eller huset. Läs mer hos bästasmslånet.se. Men var flyttar alla barnfamiljer i Stockholm just nu? Svaret är till kranskommunerna och ut på landet.

Trenden – köpa bostad utanför Stockholm

Det är svårt att ha råd med en bostad i Stockholm, inte minst om du har en familj som växer och behöver större utrymme att röra sig på. Allt fler stockholmare väljer att ta sig ut från huvudstadens exklusiva tullar och bosätta sig i kranskommunerna. Det är en trend som blivit allt mer tydlig sedan bara ett år tillbaka. I en artikel i Svenska Dagbladet har det till stor del att göra med just bostadsbrist, amorteringskrav och höga hyror till varför allt fler lämnar storstadsregionen. Mitt i flytten står många dyra boenden helt tomma:

Nu finns det för första gången på många år tomma bostäder i Stockholms län. Bostäder som är så dyra att köpa och hyra att många stockholmare inte har råd – Dagens Nyheter

Samtidigt är många unga stockholmare oroliga inför risken att inte hitta ett framtida boende. Det är vidare en stor andel stockholmare mellan 18 till 27 år som bor både i andra och tredje hand, något som ökar på oron att inte finna en plats att stanna på, till ett rimligt pris. I SVT skrivs det att det finns en stor skillnad i oro mellan personer som är etablerade på bostadsmarknaden, och de som står utanför och inte kommer in.