Digitala betalsystem på trådlösa enheter är idag det allra smidigaste att använda sig om man driver en butik. År 2030 kommer troligtvis all kontant betalning vara över.

betalkortFör dig som driver eget företag och använder kassasystem från till exempel http://www.sitoo.se/kassasystem är skyldig att följa kraven hos Skatteverket. Du är skyldig att registrera dina mottagna betalningar, både kontant och via kort, för att bokföring och registrering ska ske på ett lagligt sätt. Men vad är smartast att använda sig av? Här tipsar vi om några smarta lösningar till kassasystem som gynnar din försäljning.

Populära kassasystem

Sito kassasystem är ett system som är godkänt av Skatteverket och gör det möjligt att ta emot betalningen på en smidig Ipad. Genom att använda sig av ett digitalt system slipper du skaffa dig dyra kassaapparater och kan lagra och spara data smidigt och enkelt. När den nya betallösningen som Apple har lanserat för några år sedan, Apple Pay, kommer till Sverige kommer det blir smidigare än någonsin att utföra betalningar av dina kunder.

Han är övertygad om att Apple Pay kommer att bli ett populärt betalsätt även bland svenska användare, bara bankerna accepterar betalsättet, säger säger Jes Rassmussen, betalexpert på Eurocard.

Precis som man skriver på Internetworld är det idag väldigt populärt att använda Swish i Sverige. Har du möjlighet att ta emot betalningar via Swish har du kommit en bra bit på vägen. Detta gör det ännu smidigare för dina kunder. Att följa den digitala trenden och satsa på att kunna erbjuda dina kunder digital betalning är ett starkt tips. Enligt Sverige Radio har en ny undersökning visat att handeln troligtvis är helt kontantlös vid år 2030.