Det finns många vägar att gå för att nå sina mål. Vissa är säkrare och tar längre tid än andra, och de som är ostadiga kan snabbt ge stor utdelning och löna sig – eller putta omkull en helt. Det handlar om att nog tänka igenom vad det är man vill uppnå och behöver investera i, och hur snabbt det måste gå.

  • Aktier – är du en fena på att aktier kan det vara rena guldgruvar för att både tjäna mycket pengar och få ihop dem snabbt. Dock gäller det att ha ett kapital som man kan avvara ifall det skulle fallera.
  • SMS-lån – sms lån är något som de flesta varna för. Men som ibland kan vara ett riktigt bra alternativ om du behöver pengar snabbt och vet att du även kan betala tillbaka lånet snabbt. Räntan är skyhög, men här få du välja fördelarna mot nackdelarna.
  • Släkt – ingen ränta (oftast) och en större trygghet då man kan betala tillbaka lite när som och inte på ett precist datum. Kan inge en trygghet, men man ska passa sig så man inte hamnar i fällan och aldrig betala tillbaka.
  • Madrassen – göm undan pengar på det gamla hederliga viset. Avstå från cigaretter, kaffe latten, sista öl, eller vad det nu kan vara som göra att många beckar blir stora. Detta pengar kan enkelt bli till ett sparkapital.

Det blir allt svårare för unga med lång inkomst eller de som är djupt belånade att skaffa sig det boende de verkligen vill ha. Vilket gör att man tar till metoder där man inte tänkt till riktigt alla gånger. Att bolla med fonder och aktier kan vara lönsamt – om man redan har en buffert, och att ta ett sms-lån kan te sig fantastiskt om man vet att man kan betala av det lånet snabbt och smidigt. Då det finns många vägar till att nå sitt mål, gäller det inte att hoppa på första bästa motorväg, utan ta landsvägen – det kanske inte går snabbare, men du har större chans till att vara lycklig väl framme.