Ibland kan det vara svårt att sätta sig in hur banker fungerar. Vi är vana att ha våra pengar hos dem och ta ut när vi behöver. Och när det kommer till aktier och kapitalförvaltningar så har gemeneman inte den största kollen och förlitar sig på experthjälp av banktjänstemän. Det värsta är när det kommer till bankerna är att om det börjar spridas en oro att bankerna inte går att lita på så tar människor ut pengar och detta leder till en kollaps. Vi bör alltid förlita oss på att det råder upp- och nedgångar i finansvärden och att även om vi befinner oss i en svacka så gäller det att rida ut stormen.

Ta kontrollen när du vill låna pengar

Ja, bankerna må vara pessimistiska. 70% av alla banker förväntar sig en försvagning. Dock ser de flesta bankerna att det på lång sikt kommer bli bättre och utlåningen ökar. Vilket gör att vi kan andas ut. Men, det finns sätt att redan nu få kontroll och skaffa sig mer makt när det kommer till dina pengar: detta genom att du själv håller i tyglarna och så får bankerna komma med ett erbjudande där det är upp till dig att tacka ja eller nej. Du kan läsa mer här om hur det går till. För, är om bankerna har en lite pessimistisk syn på utlåning just nu måste pengar alltid cirkulera.

Se till att när det råder lågkonjunktur att du har en bra buffert och att du inte gör drastiska beslut som kan få jobbiga konsekvenser.