Vad finns det att tänka på när du går och funderar på att starta ett eget företag? Kanske en restaurang eller ett café?

Vill du också vara din egen chef? En hel del svenskar drömmer förmodligen om detta. Men det är inte en omöjlighet, och drömmen kan bli verklighet om du anstränger dig. Starta ett eget företag och jobba hårt för att nå målet om en egen restaurang eller ett eget, mysigt café, inrett med designade möbler från kanske Furnit?

I Expressen går det att läsa om hur många caféer och konditorier det finns i vår huvudstad som verkligen är värda ett besök. Det är allt från turistmagneter i Gamla stan till fina fik på Östermalm, trendiga ställen på Söder och gott kaffe ingen annanstans än på centralstationen mitt i city. Se till att prova en hel del olika ställen för att få inspiration och en känsla av vad du själv vill se ho ett fik, det kan hjälpa dig mycket när du sedan ska starta ett eget café eller en mysig restaurang. Ska det vara enkelt, minimalistiskt och trendigt – eller kanske bohemiskt, sött och parisiskt? Gör alltid gott om research innan.

Starta eget fik – anställ personal

När du startat ett café och det börjar rulla på, vad finns det att tänka på då? Jo, bland annat kanske du behöver anställa personal. På Verksamt.se går det att läsa följande om att anställa personal till din verksamhet:

Att anställa någon kan vara din största investering. Vem du anställer kan ha stor betydelse för företagets framtid och dess utveckling. Därför är det viktigt att lägga ner både tid och energi när en ny medarbetare ska anställas.

Med andra ord – gör det ordentligt och ta referenser innan du anställer en person. Det kan vara avgörande för att ditt företag går bra i framtiden med en riktigt bra medarbetare som finns där i vått och torrt. På Arbetsmiljöverket går det att läsa mer om hur du som anställd även har rätt till en god arbetsmiljö, där du är säker varje dag, har rätt till att säga ifrån när något inte känns bra och vad det innebär att vara nyanställd.