Ett problem som många upplever på arbetsplatsen är att den är smutsig och skitig, framförallt toaletterna. Detta problem orsakas oftare av slarviga anställda än städare som inte gör sitt jobb.

12940886-vacuum-cleaner-over-floor

Här kan man läsa om att landets kvinnliga elektriker har tröttnat på skitiga och illaluktande toaletter som knappt kan användas på landets byggarbetsplatser. Nätverket Elqvinnorna inom Elektrikerförbundet startar därför nu en kampanj som går under namnet ”Skitbra toaletter”. Där uppmanar de folk att skicka in bilder på de värsta exemplen, så att problemet kan uppdagas. Nu hoppas man med kampanjen på att få upp folks ögon om problemet och att en ändring kan ske.

Städare får problem

Det är dock långt ifrån bara toaletter på byggarbetsplatser som är smutsiga och skitiga. Många arbetsplatser har det här problemet och i Metro kan man läsa om städare som berättar om hur äckliga vi faktiskt är på jobbet. De berättar om arbetsplatser där de anställda slängt snus och tuggummi i vasken och struntat i att spola i toaletten. Man har också upptäckt kiss på golvet och halvfulla kaffekoppar i papperskorgen, där kaffet har runnit ut på golvet. Självklart handlar det mycket om att folk måste ta upp efter sig och inte grisa ner i onödan. Men vill man som företagare ha hjälp att göra den vanliga städningen så finns det företag som kan hjälpa till med det, exempelvis Kundia.

Tvättar inte händerna

Något annat som gör att det blir smutsigt på arbetsplatser, som också är mer de anställdas fel än städarnas, är att folk inte tvättar händerna när de gått på toa på arbetsplatsen. På My Newsdesk kan man läsa att var femte anställd medger i en ny undersökning att de inte alltid tvättar händerna med tvål efter att de varit på toa på arbetsplatsen. Undersökningen visar även att:

  • 19 procent upplever att kollegor ofta lämnar toaletten utan att tvätta händerna.
  • 10 procent berättar att de struntar i att tvätta händerna när vasken är smutsig.
  • 7 procent berättar att de ibland struntar i att tvätta händerna när de bara kissat.