Det är bra att tänka ekonomiskt, i både stora och små saker. Ju mer info och kunskap du har om din privatekonomi, desto mer kan du spara och tjäna. Samtidigt ökar skuldsättningen i Sverige, något som oroar Finansinspektionen.

lånPå www.meddelandelan.se kan den som behöver ett snabbt och enkelt smslån med bra villkor och framförallt tydliga priser. Det är viktigt eftersom privatekonomi och pejl på sina pengar är jätteviktigt.

Den genomsnittlige svensken har ungefär 8 000 kronor i skulder hos Kronofogdemyndigheten. Detta enligt en artikel i Aftonbladet. Det visar sig vidare att skuldsättningen är värst i storstadsregionerna i landet. Överskuldsättning är något som oroar Finansinspektionen och de tycker att många företag lockar konsumenter att ta lån, vilket i vissa fall slutar med att räntan de betalar blir högre än själva lånet de tagit. Dessutom tycks detta drabba främst de personer som redan har problem med sin ekonomi. Konsumentskydd är viktigt och inte minst på just finansmarknaden. I en artikel i Sveriges Radio går det att läsa följande:

När det kommer till åtgärder pekar Finansinspektion på att de kommer att göra fler riktade tillsynsinsatser, för att se till att människor inte beviljas lån de inte kan betala. Bland förslag på åtgärder finns bland annat skärpta marknadsföringskrav för långivarna och ränte- och kostnadstak för lånen.

 

Spara pengar i vardagen

För att spara pengar och särskilt på onödiga vardagsutgifter, och istället få mer pengar över, är tipsen som följer: Att inte köpa på avbetalning, att betala på rätt sätt och inte missa sista datum vilket ger dyra påminnelseavgifter som påverkar kreditvärdigheten, att jämföra avtal och abonnemang och byta/avsluta det som är för dyrt och inte lönar sig eller inte används.